Obiective turistice Brasov

By  | 

Descopera cele mai importante obiective turistice din Brasov. Orasul Brasov este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. Dar inainte de a-l vizita este important sa consulti acest ghid turistic. Am inclus in el cele mai semnificative obiective turistice Brasov. Orasul vizitat de sute de mii de turisti in fiecare an gazduieste diferite evenimente si festivaluri. Porneste la drum si viziteaza diferite atractii turistice Brasov pentru o vizita bogata in experiente unice si memorabile. Castelul Bran, Biserica Neagra, Tampa, Biserica Sfantul Nicolae si Muzeul Judetean de Istorie sunt cateva locuri de vizitat in Brasov.

Atractii turistice Brasov sau obiective turistice Brasov

Gaseste cazare la preturi avantajoase si stabileste un plan pentru a admira arhitectura, viata culturala si frumusetea peisajelor din imprejurimea orasului. 🙂

 • Biserica Neagra

Ajungand in centrul orasului vei observa frumusetea acestui monument construit in sec. XIV-XV. Biserica patriarhala a Bisericii Evanghelice din tara are dimensiuni impresionante: 42 m inaltime, 89 m lungime, 38 m latime si un turn cu o inaltime de 65 m. Constructia in stil gotic a inceput in anul 1383, doar ca atunci cand se apropiau constructorii de finalizarea monumentului au ajuns turcii in oras, distrugand o parte din biserica. Biserica Neagra a fost sfintita abia in 1477. Constructia a devenit neagra in urma incendiului din 1689. Restaurarea a durat inca 100 de ani datorita cutremurelor care au incetinit munca constructorilor.

Pe langa dimensiunile spectaculoase, biserica dispune deo colectie de covoare anatoliene din sec. XVI-XVIII, obiecte vechi, fragmente de pictura murala din sec. XV, o cristelnita din 1472 respectiv o orga mecanica functionala Buchholz, cea mai mare din sud-estul Europei. Din pacate nici interiorul bisericii si nici colectia nu poate fi fotografiata. Trebuie sa le admiri personal. 🙂

Obiective turistice Brasov | Biserica-Neagra-din-Brasov

 • Cladirea si Piata Sfatului din centru

Pe lista de destinatii turistice Brasov apare si Piata Sfatului. Cu siguranta ai auzit despre festivalul Cerbul de Aur. Acest eveniment important se organizeaza in Piata Sfatului alaturi de Targul de Craciun si alte festivaluri folclorice si spectacole. Privind cladirile din jur vei putea observa accentele germanice din arhitectura. Casa Sfatului se afla chiar in mijlocul pietii. Din 1950 in interior se gaseste Muzeul Judetean de Istorie cu sectii de farmacie, arheologie, istorie moderna si medie respectiv numismatica.

Obiective turistice Brasov | Piata Sfatului din Brasov

 • Poarta Ecaterina

Aceasta constructie istorica poarta numele de Poarta Ecaterina sau Poarta de Sud. Rolul acestei constructii era sa permita intrarea in cetatea medievala. Statisticile arata ca aceasta atractie se afla intre cele mai vizitate obiective turistice in Brasov. In anul 1559 in fata portii construite se mai zideste un turn patrat cu un pod mobil cu lanturi. Din pacate zidurile au fost demolate in anul 1827, ceea ce se poate admira in prezente este turnul din exterior cu stema orasului pe frontispiciu. Include acest obiectiv pe lista de puncte turistice Brasov pe care merita sa le vezi.

Obiective turistice Brasov | Poarta Ecaterina din Brasov

 • Poarta Schei

In cazul in care investesti intr-un ghid turistic Brasov sau citesti versiunea online cu siguranta vei gasi pe lista celor mai vizitate locuri turistice Brasov urmatoarea constructie. Langa Poarta Ecaterina se afla Poarta Schei, construita in 1828 pentru a usura traficul in zona respectiva. Constructia are forma unui arc de triumf cu o intrare principala mare si doua intrari mai scunde folosite de catre pietoni. Poti admira inscriptia in limba latina care prezinta momentul construirii portii respectiv faptul ca, poarta a fost construita in urma vizitei imparatului Francisc I. in orasul Brasov din anul 1817.

Obiective turistice Brasov | Poarta Scheilor

 • Turnul Negru

Constructia menita sa previna atacul dusmanilor a fost construita in sec. XIV. Turnul cu o inaltime de 11 m are in prezent un acoperis din sticla. Aceasta atractie turistica a reusit sa supravietuiasca doua incendii masive cauzate de trasnet. In urma incendiului din 1599 a obtinut numele de Turn Negru. Aceasta constructie impozanta joaca un rol important in viata culturala a orasului Brasov. Turnul gazduieste numeroase expozitii pe parcursul anului si ofera sansa turistilor sa admire panorama orasului.

 • Strada Sforii

Cea mai ingusta strada din oras avea rolul de coridor pentru a facilita munca pompierilor. Latimea de 111-135 cm si lungimea de 80 de metri ofera sansa turistilor si fotografilor sa realizeze niste compozitii artistice splendide. Straduta se afla intre Poarta Schei si strazile Cerbului. Vei regasi aceasta straduta in ghidurile turistice despre Brasov.

Obiective turistice Brasov | Strada Sforii

 • Bastionul tesatorilor

Bastionul a fost restaurat in 1910 si se intinde pe o suprafata de 1.616 mp. Inconjurat de ziduri groase, constructia gazduia festivitatile breslei tesatorilor. In 1908 a devenit locatia ideala pentru concerte si alte evenimente culturale. In 1950 este transformat intr-un muze cu o expozitie permanenta ilustrand istoria Cetatii Brasovului si a fortificatiilor din Tara Barsei. De asemenea, turistii pot admira o macheta a Brasovului medieval realizat in 1896. Admiratorii istoriei considera aceasta macheta una dintre cele mai impresionante locuri de vizitat Brasov. Alte locuri de vizitat Brasov ar fi: Biserica Sf. Bartolomeu, Muzeul de Arta, Casa Muresenilor, Muzeul de Etnografie respectiv Prima Scoala Romaneasca.

Ce poti face in Brasov?

Blogurile turistice iti ofera prezentari si ghiduri despre ce putem vizita in Brasov. Insa, pe langa cele mai esentiale locuri de vizitat in Brasov ai posibilitate sa te relaxezi in Aqua Park un paradis acvatic cu sauna si baie turceasca. De asemenea, depinde in ce perioada a anului iti planifici o vizita in Brasov, exista festivaluri si concerte anuale. Cateva exemple: Junii Brasoveni (prima duminica dupa Paste) , Cerbul de Aur (august-septembrie), Festivalul de Dramaturgie Contemporana (noiembrie), Festivalul de Jazz si Blues, Festivalul muzicii de camera etc.

Obiective turistice in imprejurimi

Daca ai timp sa planuiesti o calatorie in locatiile din apropierea Brasovului merita sa vezi cateva dintre cele mai importante locuri de vizitat langa Brasov precum: Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Poiana Brasov etc. In continuare iti oferim o scurta descriere a acestor puncte turistice.

 • Poiana Brasov obiective turistice

Iubitorii de sporturi de iarna cunosc foarte bine aceasta zona. Poiana Brasov se bucura de o enorma popularitate in randul turistilor din tara precum si in randul vizitatorilor din strainatate. Aceasta statiune montana dispune de nu mai putin de 9 partii de schi, restaurante, terenuri de sport, baruri si un lac. Statiunea a fost infiintata in 1895 pentru a oferi locuitorilor orasului Brasov un loc pentru relaxare activa si pasiva. Poiana Brasov se afla la o altitudine de 1030m la poalele Postavarului. Hotelurile, cabanele si pensiunile ii asteapta pe turisti in fiecare sezon. Iarna ai posibilitatea sa practici sporturile de iarna precum schi, saniusul sau patinajul. In timpul verii sunt organizate drumetii montane, lectii sau meciuri de tenis de camp, cursuri de calarie etc. Intre cele mai importante obiective turistice Poiana Brasov gasim si Centrul de Echitatie, care este vizitat de mii de turisti in fiecare an.

Obiective turistice Brasov | Poiana Brasov

 • Obiective turistice Rasnov

Cetatea Rasnov apare pentru prima data in documentele istorice in anul 1335. Aceasta atractie turistica a supravietuit atacurilor tatarilor. Ansamblul fortificat este pozitionat pe o culme stancoasa si dispune de doua turnuri: Turnul Bathory in partea de est si Turnul Armelor in partea de sud. Cutremurul din 1940 distruge partial cetatea. Restaurarea are loc in 1955. In prezent cetatea gazduieste evenimente culturale. Ajungand la poalele dealului va trebui sa-ti lasi masina si sa urci la cetate pe jos. Aceasta locatie apare in topul celor mai frumoase obiective turistice Brasov si imprejurimi.

Obiective turistice Brasov | Rasnov

 • Moeciu obiective turistice

Afla care sunt cele mai spectaculoase obiective turistice judetul Brasov din zona Bran Moeciu. Castelul Bran a reusit sa importalizeze mitul Draculei. Zeci de grupuri de turisti vor sa vada acest castel mirific, locatie administrata, insa, nelocuita de Vlad Tepes. Castelul este situat la 30 km de orasul Brasov pe o stanca. Aceasta constructie era in cetatea prin care treceau negustorii si trupele militare. In 1622 s-a adaugat cetatii turnul de sud, pe urma turnul din est iar in 1883 a primit un acoperis din tigla. In 1920 cetatea a devenit castel iar proprietara Regina Maria a inceput lucrarile de restaurare. Pe langa castel gasim alte obiective de vizitat in zona Bran: Muzeul Satului Bran, Pestera Dambovicioara, Culoarul Bran-Rucar, Schitul Dragoslavele, Plaiul Foii, Casa Memoriala George Toparceanu etc.

Obiective turistice Brasov | Castelul Bran

 • Obiective turistice Predeal

Trebuie sa includem in ghidul nostru referitor la cele mai spectaculoase obiective turistice in Romania, locurile de vizitat din zona Predeal. Statiunea indragita de mii de turisti se afla pe Valea Prahovei, la poalele muntilor Bucegi. Pe langa practicarea sporturilor de iarna pe partiile de schi vizitatorii pot organiza drumetii la Canionul Sapte Scari, Pestera de Gheata, Cheile Rasnoavei si Cascada Tamina. De asemenea, poti vizita Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena, Manastirea Sfantul Nicolae, Monumentul Eroilor din gara Predeal, Monumentul Eroilor-Valea Rasnoavei respectiv Monumentul Mihail Saulescu.

Trasee montane Brasov

In cazul in care vrei sa iesi din aglomeratia orasului poti opta pentru cele mai impresionante trasee montane si trasee turistice Brasov. Alege drumurile in functie de gradele de dificultate si experienta ta in alpinism.

Traseu spre varful Muntelui Tampa

Opteaza pentru aceste atractii turistice judetul Brasov daca vrei sa-ti petreci concediul sau vacanta intr-un mod activ. Poti alege dintre patru trasee in functie de dificultate: Treptele lui Gabony, Drumul Serpentinelor, traseul din cartierul Racadau si Drumul Cavalerilor. Potrivit specialistilor, Treptele lui Gabony este traseul cel mai greu si abrupt cu 167 trepte din piatra trecand prin padure. Intr-adevar fanii aventurelor pot opta pentru aceasta alternativa. Drumul Cavalerilor are o lungime de 2 km si duce pana la statiunea Poiana Brasov. Drumul Serpentinelor avand o lungime de 800 m este considerat cel mai usor traseu. Vei porni din Aleea Brendiceanu, vei ajunge chiar langa telecabina, vei putea urca apoi pe traseul respectiv pentru a ajunge la Restaurantul Panoramic si la final pe Varful Tampa. Traseul care porneste din cartierul Racadau are o lungime de 2 km, trece prin Saua Tampei si duce la varful muntelui.

 • Traseu Piatra Craiului

Un alt traseu spectaculos este cea de la Masivul Piatra Craiului. Aceasta rezervatie naturala ofera numeroase atractii turistice si peisaje care te lasa cu gura cascata. O locatie importanta din aceasta zona este La Zapaz. Sapaturile in munte prin care poti vedea cerul albastru au devenit un adevarat mister pe care nici cercetatorii nu au reusit sa o descifreze. Cele patru trasee care strabat zona pornesc din puncte diferite si variaza in lungime si dificultate.

 • Traseu spre Masivul Piatra Mare

Probabil cel mai greu si epuizant traseu este cel care duce spre Varful Piatra Mare. In prima faza turistii ajung la Canionul Sapte Scari apoi pornesc spre varful cu o inaltime de 1.628 m. Pentru parcurgerea acestui drum vei avea nevoie de echipament special si multa energie. O astfel de excursie va dura cel putin doua ore si jumatate. Privelistea impresionanta va compensa dificultatea traseului. Intr-o parte vei putea admira Muntii Bucegi in cealalta Tara Barsei.

Sper ca am reusit sa-ti oferim o imagine completa despre locurile de vizitat in Brasov si in imprejurimi. In cazul in care am uitat sa mentionam unele atractii turistice Romania sau din zona respectiva te rog ajuta-ne sa completam articolul cu un comentariu. Include aceste atractii pe lista cu obiective turistice din Romania.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *