Supa crema de spanac şi cartofi < 200 calorii
Este bine sa consumi spanac, dar nu esti cel mai mare admirator al acestei legume si prin urmare iti doresti sa gasesti o reteta, un mod de preparare care sa fie apetisant? Aceeasi dilema am avut-o si eu, prin urmare am gasit aceasta reteta folosita pentru a prepara o supa crema de spanac.
De ce supa crema de spanac si nu o mancare de spanac? Gasesc ca este mai placuta la gust si datorita faptului ca vom folosi cartofi, gustul pregnant al spanacului va fi estompat. In plus, o supa este intotdeauna un pansament pentru stomac indiferent ca este cald sau frig afara.
O supa crema este satioasa si te va ajuta sa reduci aportul de alimente pe care il ingerezi la o masa, iar spanacul este recunoscut pentru capacitatea lui de a asigura un tranzit intestinal.
Aportul caloric pentru o supa crema de spanac este unul redus. Prin urmare o poti consuma fie seara la cina ( este destul de satioasa ), fie la pranz. Reteta urmatoare are ca si ingredient de baza, pe langa spanac, supa de pui dar daca vrei o reteta de post poti folosi lapte de soia.
Supa crema de spanac si cartofi
Timp activ: 10 minute
Timp total: 20 minute
Valori nutriţionale per porţie
Calorii: 200
Grăsime totală: 12g
Grăsime saturată: 5g
Colesterol: 27mg
Sodiu: 893mg
Carbohidraţi: 20g
Fibre: 5g
Proteine: 5g
Ingrediente pentru 6 porţii supa crema de spanac si cartofi:
2 căni mari de supă de pui, poti inlocui cu lapte de soia, simplu, fara aroma;
2 plicuri de piure de cartofi, sau cativa cartofi ( tu decizi cantitatea adaugata ) , curatati, fierti si pasati sub forma de piure;
1 pungă de spanac congelat;
Preparare supa crema de spanac si cartofi:
1. Încălzeşte supa de pui, adaugă piureul de cartofi şi amestecă timp de 5 minute pâna ce se îngroaşă.
Daca folosesti lapte de soia in loc de supa de pui, poti amesteca laptele de soia incalzit cu piureul de cartofi, sau cu fulgii de cartofi. Amesteca 5 minute pana se ingroasa compozitia.
2. Adaugă spanacul congelat şi fierbe-l timp de 8-10 minute, amestecând ocazional, până ce se amestecă bine spanacul cu cartofii. Dacă supa este prea groasă poţi adăuga apă fierbinte, sau lapte de soia.
Adauga sare dupa gust! La fel si alte mirodenii!
Poti inlocui laptele de soia cu lapte de orez. Daca ti se pare prea fad, desi consistenta cartofilor ar trebui sa confere o textura cremoasa, poti adauga 25 gr de unt, dar nu foarte mult, datorita aportului mare caloric al untului.
Pofta buna!