Cele mai populare stațiuni balneare din Romania

By  | 

Eliberează-te de stresul zilnic. Bucură-te de o săptămână de relaxare și tratament in cele mai renumite stațiuni balneare din țară. Consulta oferta agentiilor de turism pentru astfel de locatii. Alege dintre pachetele promoționale oferite de agențiile de turism, în funcție de preferințele tale. Iata o lista cu statiunile care ofera bai termale in Romania. Anul acesta axeaza-te pe turism balnear.

Băile Felix o stațiune balneara din Romania foarte populara

Băile Felix ( situată la 8 km sud de Oradea) a devenit una dintre cele mai apreciate stațiuni balneare din Romania. Turiștii sau orădenii care se hotărăsc să opteze pentru această bază de tratament pot alege dintre numeroase servicii spa. Masajul, aplicații calde cu parafină și nămol, hidroterapie, băile calde în ape minerale, saună sau băile în apă termală sunt cateva dintre ele. Pe lângă tratamentele respective, atât adulții cât și copiii se pot distra balacindu-se în numeroasele bazine cu apă rece sau termală.

Statiuni balneare Romania | Băile Felix

Statiuni balneare Romania | Covasna

Specialiștii folosesc mai multe denumiri pentru a promova una dintre cele mai populare stațiuni de tratament balnear, situată la 60 de km de Brasov și la 31 de km de orașul Sfantu Gheorghe. ‘Stațiunea celor 1000 de izvoare‘ a devenit o statiune balneara importantă pentru cei ce vor să scape de bolile digestive, afecțiunile cardiovasculare sau bolile hepato-biliare. În fiecare an mii de turiști din țară și din străinătate, vizitează Covasna pentru a beneficia de tratamentele cu ape clorurate-sodice și bicarbonatate respectiv împachetările cu parafină. În regiunea respectivă există și alte atracții turistice.

 Stațiuni balneare Romania | Covasna

Călimănești – Căciulata

La 18 km nord de orasul Ramnicu Valcea se află o stațiune balneoclimaterică vizitată de sute de oameni bolnavi dar și de persoane sănătoase. Tratamentele pentru afecțiunile digestive, renale sau reumatismale se bucură de o popularitate imensă. Efectele benefice ale apelor minerale bromurate, calcice, sulfuroase, sodice și clorurate garantează bunăstarea vizitatorilor. De asemenea, pe lângă curele interne sau externe cu ape termale, poți să descoperi și frumusețile din valea Oltului.

Stațiuni balneare - Călimănești - Căciulata

Băile Herculane

Vizitează această stațiune renumită situată la 41 km de Drobeta Turnu Severin și la 19 km de Orsova. Admiră peisajul unic oferit de Muntii Mehedinți și Munții Cernei și scapă de problemele tale dermatologice, digestive sau respiratorii cu ajutorul tratamentelor cu izvoare sulfuroase și cluoro-sodice, aerosoli cu ape minerale, kinetoterapie, hidroterapie și electroterapie. Daa vrei să ai o vacanță mai activă și interesantă, participă la drumețiile sau excursiile organizate pentru descoperirea minunilor naturale din zona respectivă.

Stațiuni balneare | Baile Herculane

Sovata |

Una dintre cele mai renumite stațiuni cu bai termale din Romania se află la aproximativ 15 km de Targu Mureș. Cazează-te într-un hotel ce oferă împachetări cu nămol, cure cu apă sodică și clorurată, kineto-, hidro- și electroterapie. Majoritatea serviciilor oferite de aceste centre de recuperare ajută la tratarea afecțiunilor posttraumatice, endocrine, ginecologice și neurologice periferice. Plănuiește o exercursie relaxantă și fascinantă la lacul Negru, Rosu, Ursu, Mierlei și Verde pentru a completa vacanța cu experiențe de neuitat.

sovata

Vatra Dornei

În trecut aceste centre de recuperare erau vizitate mai ales de persoanele în vârstă. În prezent această stațiune se încadrează în categoria stațiuni balneare vizitate de multe familii. Dar si de catre cupluri ce vor să-și petreacă concediul într-o locație cu numeroase opțiuni pentru divertisment și odihnă. Vatra Dornei se află la 40 de km distanță de Campulung Moldovenesc și la 105 km de Suceava. Turiștii care vor să beneficieze de tratamentele pentru boli respiratorii, tulburări digestive, boli endocrinologice și ale sistemului nervos central și periferic, trebuie să petreacă cel puțin o săptămană în această locație.

Sesiunile de masaj, împachetările cu nămol și instalațiile pentru băi calde ajută la îmbunătățirea condiției fizice și psihice. De asemenea, călătorii experimentați te sfătuiesc să descoperi atracțiile turistice din zona respectivă.

Stațiuni balneare | Vatra Dornei

Tu ce statiuni balneare alegi sa vizitezi anul acesta?

1 Comment

  1. Adriana

    19 februarie 2015 at 11:21 am

    La Baile Herculane merg aproape an de an.. exista aici un izvor foarte bun pentru probleme oftalmologice… si spun asta din experienta proprie eu avand probleme cu ochii… Pacat ca administratia locala nu face ceva mai mult pentru acest loc minunat!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *