Destinatii romantice in Europa

By  | 

Descopera cele mai interesante destinatii romantice in Europa. Viziteaza destinatii de vacanta ce iti ofera posibilitatea sa reaprinzi scanteia in relatia sau casnicia ta sau locuri romantice ce pot fi inscrise pe lista de destinatii luna de miere. Astfel de locuri sunt potrivite si pentru o cerere in casatorie. Planuieste o vacanta mai lunga gen luna de miere sau o escapada pentru un weekend romantic cu ajutorul sfaturilor oferite de specialistii in calatorie. Alege aceste destinatii turistice cu un puternic impact emotional. Include aceste destinatii romantice pe lista de top destinatii Europa sau pe lista potrivita pentru destinatii de weekend.

Destinatii romantice: peretele John Lennon din Praga, Cehia

Pe langa muzee, institutii culturale si cladirile interesante, capitala Cehiei are o alta atractie turistica ce atrage sute de vizitatori in fiecare luna. Peretele John Lennon a servit ca o opera de arta in formare inca din perioada comunismului. Artistii locali impreuna cu turisti incearca sa completeze multimea graffiti-urilor cu mesaje si imagini romantice. Daca doresti sa-ti petreci vacanta in Praga, nu uita sa-ti pregatesti instrumentele de scris pentru a-ti lasa amprenta pe aceasta ‘panza‘ speciala.

Destinatii romantice in Europa

Balconul Julietei din Verona, Italia

Orasul Verona a devenit unul dintre cele mai romantice locuri din lume datorita peisajelor dar si a descrierilor din piesele lui William Shakespeare. Italienii au devenit atat de fascinati de povestea de dragoste dintre Romeo si Julieta, incat au desemnat o casa oarecare ca fiind destinatiade vacanta fermecatoare unde indragostitii se pot intalni. Palatul medieval aflat la adresa Via Capello nr.23 si mai exact balconul acestei cladiri, a devenit o atractie turistica pentru doamne si domnisoare. Acestea din urma isi fac poze asteptand o declaratie de dragoste. Mai mult, a fost infiintat Clubul Julietei. O organizatie alcatuita din femei care, cu suportul primariei, raspund la toate scrisorile trimise la aceasta adresa in fiecare an.

Destinatii romantice in Europa

Lacatele iubirii pe podurile Senei, Paris, Franta

Chiar daca autoritatile considera aceasta traditie daunatoare si deloc romantica, mii de turisti din toata lumea vor sa lase un simbol pentru dragostea lor pe podurile Senei. Daca hotarasti sa-ti petreci vacanta in Paris, cere-i iubitului tau sa va gravati numele pe un lacat si sa-l lasati pe:

  • Pont de l’Archevêché,
  • Pont des Arts
  • sau Passerelle Léopold-Sédar-Senghor.

In prezent se pot gasi in jur de 700.000 de lacate pe structura acestor poduri. Tarabele cu lacate ii asteapta pe vizitatori in apropierea acestor locatii romantice. Aceasta traditie este practicata atat in:

  • Germania (Koln si Frankfurt),
  • in Cehia (Praga),
  • in Rusia (Moscova)
  • dar si in Italia (Roma si Florenta).

Include Parisul pe lista cu destinatii de vacanta romantice.

Destinatii romantice: lacatele iubirii pe podurile Senei, Paris, Franta

Ziua Sant Jordi in Barcelona, Spania

Petrece un weekend romantic la Barcelona. Sarbatoarea se leaga de viata Sfantului Gheorghe. Acesta a omorat un dragon pentru a salva o printesa. Apoi a rupt trandafirul rosu crescut din sangele dragonului si i l-a daruit printesei. Viziteaza Barcelona in aprilie si asista la momentul cand, pe data de 23, barbatii ofera flori femeilor iar in schimb doamnele si domnisoarele ofera carti barbatilor. Exista numeroase tarabe unde veti putea achizitiona trandafir precum si carti interesante pentru a onora aceasta traditie veche.

Destinatii romantice in Europa

Traditia ‘Leap Year‘ din Irlanda

Daca te-ai saturat sa astepti sa fii ceruta in casatorie, poti inscrie Irlanda pe lista destinatiilor de vacanta romantice. Aceasta traditie are o istorie de sute de ani. Intr-o zi St.Briget s-a plans Sfantului Patrick ca barbatii asteapta o perioada prea lunga inainte sa o ceara in casatorie pe iubita lor. Asadar, Sfantul Patrick a fost de acord sa ofere fetelor posibilitatea ca in data de 29 februarie (ziua care vine odata la 4 ani), sa il ceara in casatorie pe iubitul lor. Asteapta momentul potrivit, gaseste locatie perfecta si planuieste o intalnire romantica pentru persoana iubita.

Propunere in casatorie

Include aceste exemple pe lista cu cele mai frumoase locuri din europa de vizitat. Sunt convinsa ca nu vei fi dezamagita. Tu ce locuri frumoase din lume urmeaza sa vizitezi?

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *