Cele mai frumoase orașe din Europa adorate de turiști

By  | 

Iată o listă cele mai frumoase orașe din Europa adorate de către turiștii din întreaga lume dar nu și de către locuitorii săi. Nu putem spune cu certitudine care este cel mai frumos oras din Europa sau cel mai vizitat oras din Europa, dar putem identifica cateva cele mai frumoase locuri din Europa. Atunci când ești turist, euforia unei noi vacanțe te poate împiedica să observi neajunsurile întâlnite în fiecare zi de catre localnicii orașului turistic.

Comisia Europeană a realizat un sondaj de opinie pentru a afla părerea populației despre mediul, siguranța și facilitățile culturale ale anumitor localități. Iata care sunt concluziile acestor studii efectuate pentru cele mai frumoase orase din Europa. Inscrie aceste orase pe lista de destinatii turistice Europa.

1. Atena, Grecia

În fiecare an mii de turiști decid să exploreze frumusețile monumentelor istorice din capitala Greciei. Atena este unul deintre cele mai vizitate orase din lume. Parthenonul, templul Athenei Nike, Acropole și Vechea Agora sunt câteva dintre cele mai spectaculoase atracții turistice. Acestea transformă Atena in unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Însă, potrivit ultimelor cercetări, localnicii din oraș nu sunt mulțumiți de siguranța orașului și nici de administrarea zonelor verzi. Curățenia localității reprezintă o altă problemă. Numai 23% dintre cei stabiliti în Atena sunt mulțumiți de aspectul general al orașului (străzi, clădiri, arii pietonale).

Cele mai frumoase orașe din Europa: Atena, Grecia

2. Marsilia, Franța, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa

Portul Vieux, Parcul Borely, Bazilica Nôtre-Dame de la Garde, Fântână Cantini și Château d’If sunt câteva dintre punctele de atracție majoră ale orașului francez. Pe când turiștii adoră să-și petreacă concediul în această locație fantastică, localnicii nu ezită să-și exprime nesatisfactia față de curățenia din oraș (79%), siguranța personală și a turiștilor (67%), posibilitățile de a găsi un loc de muncă.

Cele mai frumoase orașe din Europa: Marsilia, Franța

3. Roma, Italia

Orașul iubirii este unul dintre cele mai frumoase orase din lume dar si unul dintre cele mai vizitate orase din Europa. Apare în topul destinațiilor preferate de către turiștii din toată lumea. Colosseum-ul, Castelul Sant’Angelo, Vaticanul și Fontana di Trevi sunt câteva dintre hotspoturile vizitate de călători și localnici. Acestea transformă Roma in unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Însă, cei care locuiesc în acest oraș renumit se plâng de starea proastă a clădirilor și a străzilor în afara centrului, de învățământ și de calitatea serviciilor medicale. De asemenea, numai 22% dintre localnici sunt mulțumiți de curățenia orașului.

Cele mai frumoase orașe din Europa: Roma, Italia

4. Madrid, Spania

Agențiile de turism promovează capitala Spaniei ca fiind un centru cultural, artistic și de petreceri. Multitudinea atracțiilor turistice precum: Gran Via, Palatul Regal, Puerta de Alcala, Arco de la Victoria și Muzeul Național Regina Sofia i-a fermecat pe turiștii din țara și din străinătate. Dar, potrivit sondajului făcut de Comisia Europeană, localnicii nu sunt deloc mulțumiți de felul cum sunt prezervate clădirile istorice, de zgomotul ambiental și de puritatea aerului (73%).

Cele mai frumoase orașe din Europa: Madrid, Spania

5. Istanbul, Turcia

Îți plac bazarurile și străzile aglomerate? Vizitează una dintre cele mai impresionante și îndrăgite destinații turistice din Turcia. Istanbul oferă numeroase obiective turistice vizitatorilor.  Moscheea Albastră, Basilica Cisternă, Obeliscul Egiptean și Podul Galata sunt câteva locuri de vizitat importante. Însă, autoritățile primesc numeroase reclamații din partea localnicilor în legătură cu zgomotul ambiental și siguranța personală.

Cele mai frumoase orașe din Europa: Istanbul, Turcia

6. București, Romania

Capitala țării noastre pare un oraș interesant și atractiv pentru turiștii din Europa. Palatul Victoria, Parcul Herestrau, Centrul Istoric și Casa Poporului sunt câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice din oraș si plaseaza capitala noastra pe lista cele mai frumoase locuri din Europa. Dar, localnicii din București nu sunt deloc mulțumiți de administrarea zonelor verzi, de condiția străzilor, nivelul zgomotului ambiental, transportul public, de calitatea serviciilor medicale și de siguranța personală.

Cele mai frumoase orașe din Europa: București, Romania

 

1 Comment

  1. Adriana

    19 februarie 2015 at 11:19 am

    Marsilia, Roma, Madrid… am avut norocul sa le vizitez… fiecare are ceva special… Bucurestiul… este de la sine inteles… insa eu mi-as dori sa vizitez Parisul… e o dorinta a mea de cand eram mica…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *