Supa crema de spanac şi cartofi < 200 calorii

By  | 

Foloseste aceasta reteta spanac pentru a prepara o supa crema de spanac. Nu te incanta ideea de a prepara o mancare de spanac, dar te gandesti ca o supa crema de spanac va avea un gust mai bun. O supa de spanac cu cartofi este ideala pe timp de iarna. Aportul caloric este unul redus. Poti consuma o astfel de supa crema spanac, fie seara la cina ( este destul de satioasa ), fie la pranz. Iata o reteta pentru a prepara o astfel de supa.

Daca esti interesata sa prepari o reteta spanac de post, poti inlocui supa de pui cu lapte de soia.

Supa crema de spanac şi cartofi

Supa crema de spanac si cartofi

Timp activ: 10 minute
Timp total: 20 minute

Valori nutriţionale per porţie

Calorii: 200

Grăsime totală: 12g

Grăsime saturată: 5g

Colesterol: 27mg

Sodiu: 893mg

Carbohidraţi: 20g

Fibre: 5g

Proteine: 5g

Ingrediente pentru 6 porţii supa crema de spanac si cartofi:

2 căni mari de supă de pui, poti inlocui cu lapte de soia, simplu, fara aroma;
2 plicuri de piure de cartofi, sau cativa cartofi ( tu decizi cantitatea adaugata ) , curatati, fierti si pasati sub forma de piure;
1 pungă de spanac congelat;

Preparare supa crema de spanac si cartofi:

1. Încălzeşte supa de pui, adaugă piureul de cartofi şi amestecă timp de 5 minute pâna ce se îngroaşă.

Daca folosesti lapte de soia in loc de supa de pui, poti amesteca laptele de soia incalzit cu piureul de cartofi, sau cu fulgii de cartofi. Amesteca 5 minute pana se ingroasa compozitia.

2. Adaugă spanacul congelat şi fierbe-l timp de 8-10 minute, amestecând ocazional, până ce se amestecă bine spanacul cu cartofii. Dacă supa este prea groasă poţi adăuga apă fierbinte, sau lapte de soia.

Adauga sare dupa gust! La fel si alte mirodenii!

Poti inlocui laptele de soia cu lapte de orez. Daca ti se pare prea fad, desi consistenta cartofilor ar trebui sa confere o textura cremoasa, poti adauga 25 gr de unt, dar nu foarte mult, datorita aportului mare caloric al untului.

Pofta buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *