Aperitive pentru petreceri festive

By  | 

Sarbatorile inseamna bucurie si timp petrecut alaturi de familie. Si cum aceste reuniuni au loc de fiecare data in jurul meselor festive, trebuie sa iti alcatuiesti o lista cu aperitive festive pe care urmeaza sa le servesti la masa. 🙂 Iti propun cateva aperitive pentru petreceri care te vor ajuta sa iti impresionezi invitatii.

Posibilitatile, combinatiile pentru aperitive reci sunt nelimitate. Foloseste-ti imaginatia pentru a creea ceva deosebit. Daca vrei sa pregatesti ceva rapid iti propun cateva reteteLe poti folosi si pentru a pregati aperitive de Craciun sau aperitive de Revelion.

Aperitive pentru petreceri | Ardei gras umplut cu crema de branza si marar

Include acest aperitiv rece pe lista de aperitive usoare. Un aperitiv pentru petreceri care poate fi realizat indiferent de sarbatoare: poate fi foarte usor inclus pe lista de aperitive Craciun dar si aperitive Paste sau poate fi consumat zilnic la micul dejun. 🙂 Daca stii cum sa combini elementele si ce tipuri de ingrediente sa folosesti, poate fi un aperitiv bland cu silueta.

Ingrediente:

  • 5 ardei grasi rosii ( pentru o varietate de culori )
  • 250 gr branza tare;
  • 250 gr crema de branza ( la libera alegere, in functie de preferinte )
  • 40 gr frunze de marar

Aperitive pentru petreceri de Craciun si Revelion | Ardei gras umplut cu crema de branza

Mod de preparare aperitiv rece cu ardei gras si crema de branza:

  1. Se spala ardeii si se curata de semintele de la interior;
  2. Se portioneaza ardeii in 4 sau in 2 bucati, in functie de preferinte;
  3. Se spala mararul si se marunteste;
  4. Se da branza tare prin razatoare cu gauri cat mai mici;
  5. Se amesteca cu crema de branza, pana la omogenizare;
  6. Se vor umple ardeii cu amestecul de branza astfel obtinut;

Include piftia de curcan pe lista de aperitive pentru petreceri 

Stiu ca este o petrecere de Craciun sau de Revelion, iar piftia se face in mod normal folosind carne de porc, dar eu ma gandesc la silueta mea, la orele de chin pe care le voi petrece in sala de fitness pentru a scapa de kilogramele in plus. Din acest motiv, m-am gandit sa va propun pentru aperitive de Craciun, aceasta reteta pentru piftie de curcan.

Ingrediente:

  1. 1 Kg carne de curcan, fara piele ( daca vrei un aport caloric redus );
  2. 2 morcovi mari;
  3. 2 cepe mici;
  4. 1 capatana de usuturoi ;
  5. Piper alb macinat;
  6. Sare;

Aperitive pentru petreceri de Craciun si Revelion | Piftie de curcan

Mod de preparare:

  1. Se curata ceapa, se spala, dar nu se marunteste;
  2. Se curate morcovii si nu se maruntesc;
  3. Fierbem carnea de curcan impreuna cu ceapa si morcovii, la foc mic. Se acopera oala pe jumatate cu un capac, pentru a evita evaporarea apei;
  4. Intre timp se curate usturoiul si se toaca marunt;
  5. Odata ce s-a fiert carnea, se inlatura oala si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute;
  6. Se adauga usturoiul pisat si se lasa compozitia sa se raceasca pana cand devine calduta ( nu trebuie sa se raceasca de tot );
  7. Se rastoarna continutul intr-o sita aseazata deasupra unui vas curat;
  8. Se va obtine astfel o zeama curate, limpede;
  9. Se amesteca zeama cu gelatina (preparata conform instructiunilor de pe plic si conform cantitatii de crema folosita );
  10. Se adauga sare dupa gust;
  11. Se adauga piper alb macinat dupa gust;
  12. Se inaltura legumele si se marunteste carnea de curcan;
  13. Daca vrei sa creezi ornamenete, poti taia morcovii sub diferite forme ; se poate adauga mazare sau boabe de porumb; se aseaza  alaturi de bucatelele de carne, pentru a creea diferite modele;
  14. Se pun bucatelele de carne in vase mici peste care se toarna zeama cu gelatina;
  15. Se lasa piftia sa se raceasca peste noapte;
  16. Se rastoarna vasele pe farfurii ornate cu salata verde sau fasole;

Citeste si editorialele noastre despre retete vegetariene, retete de post, retete paste dietetice, reteta kebab sau retete sucuri naturale.

Spuma de ricotta cu busuioc sau marar, ornate cu somon afumat

Intotdeauna am preferat branza ricotta. Daca nu stiati, aceasta este mult mai usoara decat mascarpone. Consistenta branzei ricotta este asemanatoare cu cea a cremei de mascarpone. Consider ca este unul dintre cele mai simple aperitive pentru petreceri.

Ingrediente:

  1. 250 gr branza ricotta;
  2. 3 frunze proaspete de busuioc ( se gasesc la supermarket daca nu aveti acasa );
  3. 2 linguri de iaurt cu 2% grasime ( eu prefer iaurtul grecesc );
  4. 150 gr castraveti ~ 3 bucati de castraveti ( sau mai multi in functie de cate rondele vreti sa ornate );
  5. 100 gr rosii chery;
  6. 100 gr somon afumat;
  7. sare ( dupa gust );
  8. piper alb macinat, daca vreti sa puneti;

Aperitive pentru petreceri de Craciun si Revelion | Spuma de ricotta cu somon

Mod de preparare:

  1. Se spala castravetii si rosiile;
  2. Castravetii pot fi curatati sau se lasa cu coaja, in functie de preferinte;
  3. Se taie castravetii in forma de rondele;
  4. Se taie rosiile in 2 ( avand in vedere ca sunt cherry, dimensiunea lor este mica );
  5. Se spala busuiocul si se sterge cu hartie de bucatarie;
  6. Se marunteste busuiocul cu ajutorul robotului de bucatarie;
  7. Se adauga branza ricotta;
  8. Se adauga iaurtul, sarea si piperul si se mixeaza;
  9. Compozitia obtinuta se pune intr-un sprit sau intr-o punga taiata la unul din colturi;
  10. Se orneaza castravetii si rosiile cu aceasta crema de branza;
  11. Se taie somonul afumat in bucati mici, care se ruleaza sub forma unui sul si se orneaza feliile de castraveti si rosii;

Coaja de lamaie umpluta cu crema de peste afumat

Mie personal imi place foarte mult acest aperitiv rece. Se prepara foarte rapid, are un aport caloric redus deci este un aperitiv dietetic sic el mai important este un aperitiv usor de preparat. In plus, gustul acestei creme este acelasi cu al icrelor de peste, un gust pe care eu personal il ador.

Prin urmare, daca iti este pofta de icre de peste dar vrei sa eviti maioneza pentru ca stii ca nu este buna pentru organism, foloseste aceasta reteta.

Ingrediente:

  1. 250 gr branza de vaci degresata;
  2. 100 gr de macrou afumat;
  3. 2 lamai;
  4. 1 lingura de ulei de masline;
  5. Piper alb macinat dupa gust;
  6. Sare dupa gust;

Aperitive pentru petreceri de Craciun si Revelion | Coaja de lamaie umpluta cu crema de peste

 Mod de preparare:

  1. Se curata macroul de pielite si de oase;
  2. Se marunteste macroul afumat cu ajutorul unui blender;
  3. Se adauga branza de vaci si se mixeaza;
  4. Se adauga uleiul de masline pana se obtine o compozitie cremoasa;
  5. Se adauga piperul si sarea;
  6. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie;
  7. Se mixeaza compozitia;
  8. Se taie lamaile pe jumatate;
  9. Se curata interiorul lamailor, astfel incat sa ramana numai coaja;
  10. Umplem cojile de lamaie cu crema de peste afumat astfel obtinuta;
  11. Se orneaza cu verdeata dupa gust;

Daca nu vrei sa le servesti goale si cauti o alta metoda de prezentare, poti cumpara biscuit crackers integrali din magazine si ii ornezi cu crema de peste afumat, folosind un spriter.

Sper ca ti-au placut aceste retete dietetice. Consulta si lista de retete aperitive cu putine calorii. Sunt convinsa ca vei gasi aici retete aperitive pentru petreceri, usor de preparat si in plus sunt sanatoase.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *