5 Semne ca esti intr-o relatie toxica

By  | 

Simti ca lucrurile in relatia ta de cuplu nu merg ca inainte. Te gandesti sa faci pasul catre despartire dar nu esti sigura ca aceasta decizie este cea corecta. Nu vrei sa renunti la relatia de cuplu, dar simti ca lucrurile nu se indreapta in directia buna. Ai vrea sa stii daca relatia ta este o relatie nepotrivita. Iata cateva semne ca esti intr-o relatie toxica. Daca observi astfel de asemanari, ar trebui sa te gandesti daca este bine sa continui relatia respectiva sau este mai bine sa va despartiti.

Acest gen de relatii toxice, au impact negativ asupra ambilor parteneri. Indiferenta intr-o relatie este dureroasa atunci cand vine din partea partenerului, dar si mai mult rau, provoaca insultele intr-o relatie, certurile in cuplu, gelozia si lipsa de libertate.

5 Semne ca esti intr-o relatie toxica

Photo Credit: iStockPhoto

Descopera daca esti intr-o relatie toxica

  • Prezenta ironiei in fiecare discutie

Iubitul tau foloseste ironia pentru a ridiculiza felul cum vorbesti, te imbraci etc.? Daca te simti jignita de aceste comentarii inseamna ca esti intr-o relatie toxica. Mai mult, daca nu ai autoritatea sa-l certi pentru acest lucru, exista sanse sa cazi intr-o depresie si sa-ti pierzi puterea de a pune capat acestei casatorii sau relatii nepotrivite. Umorul ar trebui sa aiba un efect pozitiv asupra vietii de cuplu, insa, de mult ori unul dintre parteneri poate abuza de folosirea remarcilor deplasate.

  • Va monitorizati reciproc

Faptul ca vrei sa intri in contul lui de pe Facebook, sa-i verifici casuta postala si mesajele de pe telefon, inseamna ca nu ai incredere in partenerul tau. Daca el face acelasi lucru e si mai rau. Acesta este un semn ca esti intr-o relatie toxica. Relatiile fara intimitate si incredere nu rezista. Iubirea se manifesta prin dorinta voastra de a fi sinceri si a recunoaste anumite lucruri. Obligatiile inutile pot sabota fericirea in cuplu.

  • Izolarea de prieteni si familie

Esti ferm convinsa ca nu ai nevoie de sfaturile altora daca ai langa tine o persoana care te iubeste enorm. Izolarea sociala poate fi partiala sau completa, in functie de situatii. Nu renunta la dorinta de a pastra legatura cu rudele tale pentru a-l face fericit pe iubitul tau.

Chiar daca el vrea sa petreceti toata ziua impreuna si sa te gandesti la viitorul vostru si nu la trecut, va trebui sa te gandesti la consecintele unei astfel de decizii. Nimeni nu-ti poate garanta faptul ca o sa ramaneti impreuna pana la sfarsitul vietii. In cazul unei despartiri nu vei avea pe nimeni sa te ajute sa treci peste un astfel de episod critic din viata ta. Nu te izola de familia ta. Renunta la aceasta relatie toxica.

  • Simti nevoia sa te schimbi pentru a fi pe placul partenerului

Este complet normal sa faci compromisuri si sa doresti sa eviti aparitia unor probleme în cuplu. Insa, specialistii te avertizeaza ca, nu trebuie sa renunti la personalitatea si la obiceiurile tale pentru a fi fericita in viata de cuplu.

Persoanele ce vor sa adopte noi ritualuri sau sa faca anumite schimbari in infatisarea lor pentru a fi pe placul partenerului, pot suferi de lipsa de incredere. Autocontrolul este foarte important pentru a evita certurile, insa, nu trebuie sa te gandesti prea mult de fiecare data cand vrei sa-ti exprimi opinia in legatura cu diferite lucruri.

  • Parerea ta nu conteaza

Iubitul tau s-a obisnuit sa ia niste decizii important fara sa ia in considerare parerea ta. Intr-o relatie promitatoare partenerii discuta despre hotararile cu un impact pozitiv sau negativ asupra vietii de cuplu. Daca observi ca opinia ta nu conteaza deloc, inseamna ca partenerul tau nu te respecta. Ce rost ar avea sa ramai intr-o astfel de relatie toxica daca nu-ti permite sa-ti exprimi parerile?

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *