Scrub pentru fata | Gomaj cu malai

By  | 

În căutarea unui scrub pentru fata facut in casa, mi-am amintit cu plăcere că în adolescență (când părinții nu își permiteau să îmi cumpere mie cosmeticele dorite) foloseam mălaiul pentru exfolierea tenului sau pentru un gomaj natural. Practic imi preparam o solutie pentru curatarea tenului acasa folosind malai. De fapt, foloseam malaiul pe post de exfoliant natural sau pentru a realiza un gomaj cu malai. Nu exista o modalitate exceptionala de a prepara acest scrub natural pentru corp sau fata asa cum vei afla in relatarile care urmeaza.

Încă stau și mă gândesc de ce am renunțat să îmi mai fac gomaj pentru fata folosind malai, având în vedere calitățile lui. Iată cum te poți bucura de beneficiile mălaiului ca și produs cosmetic. Atentie!!! Malaiul este mai degraba un scrub pentru ten acneic. Pentru tenul uscat ai putea folosi grisul pentru exfolierea tenului.

Scrub pentru fata | Gomaj cu malai

Scrub pentru fata sau gomaj pentru fata

Foloseste malaiul drept scrub pentru fata.  Spală-te pe față cu apă caldă și folosindu-te de mainile umede, atinge mălaiul cu buricele degetelor și aplică pe față cu mișcări concentrice. Repetă procesul pentru un minut și apoi clătește cu apă caldă. Vei observa cum tenul rămane catifelat la atingere. Foloseste aceasta masca de fata cu malai pentru curatarea tenului. Daca ai un ten gras, vezi cateva retete de masti pentru ten gras.

Elimina firele de păr crescute sub piele

Mălaiul îl poți folosi nu numai ca scrub pentru fata, ca si demachiant natural dar și pentru a scoate la suprafața pielii, firele de păr crescute pe sub piele în special atunci când folosești ceara sau epilatorul pentru a îndeparta părul nedorit de pe picioare. Practic, firul de păr nu mai are putere să străpungă epiderma. Pentru a scoate firele de păr de sub piele folosește mălaiul ca și abraziv cosmetic.

Este important de știut că aplicarea se va face pe pielea umedă pentru a avea efectele scontate. Practic nu trebuie decât să îți umezești picioarele și apoi să aplici mălaiul în cantitate generoasă și să insiști asupra zonelor cu problemă. La final clătește cu apă caldă.

Mălaiul – scrub pentru corp

Vei avea o surpriză plăcută la final: pielea va fi fină și catifelată ca și cea a unui bebeluș. Foloseste-l atunci când faci duș sau baie. Aplică apă caldă pe corp apoi aplică mălai din abundență și cu mișcări circulare vei îndepărta stratul de celule moarte de la nivelul pielii. Limpezește cu apă din abundență. Prin acest masaj practic vei reuși să stimulezi circulația sangelui la nivelul pielii astfel aspectul pielii va fi unul foarte plăcut.

Călcâie, tălpi și degete frumoase

Vara, atunci când mergi în sandale, călcâiele, tălpile sunt supuse unor factori de agresiune externi, în special când te încalți cu sandale cu talpa joasă. Pielea se usucă și acest lucru se vede. Pentru eliminarea celulelor moarte, folosește-te de mălai. Aplica acest scrub pentru fata pe toata suprafata corpului iar efectele asupra aspectului pielii sunt garantate.

Pentru a calma iritațiile pielii

Poți face o baie cu făină de mălai. Pune făina de mălai într-un sac de pânză și așează-l astfel încât jetul de apă caldă de la robinet să curgă chiar pe acest sac și lasă să se umple cada. Profită de această baie timp de 20 de minute.

Citeste si editorialele noastre despre tratament acnee sau masaj facial.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *