Imbunatateste relatia parinte copil

By  | 

O familie fericită reprezintă echilibrul în viața fiecărui om. A fi parinte nu este usor. Este o mare responsabilitate care te ajuta sa te rafinezi pe tine ca adult. Imbunatateste relatia parinte copil cu ajutorul acestor sfaturi. Daca iti doresti ce este mai bun pentru copiii tai si vrei ca ei sa se comporte intr-un anumit fel, schimbarea va trebui sa vina din partea ta. Tu reprezinti un model pentru copiii tai. Familia reprezinta un model pentru fiecare copil, pentru fiecare viitor adult. Obiceiurile din familie, relatia parinti copii, comunicarea in familie stau la baza dezvoltarii armonioase a copiilor.

Simți că in familia voastră relatia dintre parinti si copii necesită îmbunătățiri? Incepe printr-o comunicare eficienta. Iata cateva sfaturi pentru parinti. Află cum poți să petreci mai mult timp alături de copilul tău cu ajutorul unor activități amuzante și deloc costisitoare. Mai tarziu, ca si adult, copilul nu isi va aminti de muntii de jucarii pe care i-ai cumparat pentru a suplini absenta ta. Comunicarea cu tine, atasamentul, afectiunea si timpul petrecut impreuna, vor sta la baza acestor amintiri. Citeste aceste sfaturi si imbunatateste relatia parinte copil.

Photo Credit: iStockPhoto

Gesturi si activitati care imbunatatesc relatia parinte copil

  • Îmbrătișările și contactul fizic

Potrivit experților, este important să existe un contact fizic între părinți și copii. Sărutările și îmbrățișările au un efect pozitiv asupra stării psihice a celor mici. Aceste gesturi oferă o senzație de protecție si imbunatatesc relatia parinte copil. De asemenea, poți adopta obiceiul de a povesti copilului înainte de culcare sau de a vă aduna pe canapea pentru a povesti cele mai interesante momente ale zilei. Aceste clipe vor rămane memorabile atât pentru copil cât și pentru părinți si consolideaza relatia dintre parinti si copii.

O familie fericită are ca fundament apropierea sufletească și comunicarea între membrii familiei, in special intre copii si parinti. Comunicarea dintre parinti si copii sta la baza procesului de formare pozitiva a copiilor familiei respective. Stiu ca au in permanenta pe cineva alaturi pentru a-i sprijini.

  • Numeroase activități

Fie pregătești o gustare sau vopsești gardul, copilul tău poate participa la proiectele respective. Specialiștii în creșterea copiilor, confirmă faptul că, fetițele și băieții care își folosesc îndemanarea sau creativitatea pentru a găti diferite deserturi sau ajută în activitățile casnice vor deveni mult mai responsabili, ii va ajuta sa fie copii fericiti.

Mai mult, copilul întrebat despre anumite lucruri privind schimbările în viața familiei va avea mai multă încredere în calitățile sale. Implica-l pe copil in activitatiile tale. Imbunatateste relatia parinte copil.

  • Activitățile fizice sănătoase

În loc să vă puneți în fața televizorului, încercați să ieșiți în aer liber si să vă mișcați mai mult. Activitățile precum ciclismul, excursiile sau orele petrecute pe terenul de joacă, vă oferă șansa să adoptați cateva obiceiuri sănătoase și să renuntați la calculator și la jocurile video. Cu timpul, copilul tău va aprecia aceste programe și va dori să petreacă mai mult timp cu tine și cu partenerul tău. În plus, orice activitate desfașurată împreună te ajută să ai o familie fericită si sa imbunatatesti relatia parinte copil.

  • Importanta comunicarii in familie 

A forma o familie fericită, presupune că nu există subiecte interzise. O familie fericită reușește să treacă peste diferite traume sau episoade nefericite din viața membrilor. Si asta, printr-o buna comunicare in familie. Încearcă să-i obișnuiești pe copiii tăi să fie sinceri indiferent de situație și să te considere un prieten când vine vorba de soluționarea problemelor. Legătura dintre părinți și copii va deveni mult mai puternică dacă renunțați la tabuuri. Importanta comunicarii in familie nu trebuie deloc neglijata. Atunci cand, copilul, indiferent de varsta, se va confrunta cu o problema, nu va ezita sa te consulte, sa iti vorbeasca, sa iti ceara sfatul…

  • Muzica un stimulent important pentru a forma o familie fericită

Cântecele și dansul joacă un rol esential în viața familiilor fericite. Părinții reușesc să-i convingă pe cei mici să facă anumite lucruri cu ajutorul unor melodii. Mai mult, serile de karaoke sau faptul că unul dintre părinți cântă la un anumit instrument ajută la păstrarea armoniei in viața de zi cu zi. Prin intermediul muzicii copii reușesc să se elibereze de stres.

  • Păstrarea și transmiterea tradițiilor

Din fericire există numeroase sărbători și ocazii speciale ce pot fi onorate cu diferite tradiții și activități desfasurate împreună cu copiii. Obisnuiti sa mergeți împreună la biserică în ziua Crăciunului? Gătiți tot felul de prăjituri pentru zilele de naștere? Încearcă să păstrezi aceste obiceiuri

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *