Invata să crești copii fericiti

By  | 

Fiecare părinte dorește să creasca copii fericiti. Chiar dacă te străduiești, uneori este posibil să dai greș. Nu îți face griji, nimeni nu este perfect. Important este să încercam să corectăm comportamentul nostru atunci când greșim. Cum sa cresti copii fericiti? Afla câteva medode eficiente pentru a crește un copil fericit si optimist. Ai putea să le pui în practică și să observi impactul acestora asupra personalității micuților tăi.

Cum să crești copii fericiti ?

Photo Credit: iStockPhoto

Afla ce trebuie sa faci pentru a avea copii fericiti

  • Dragostea tatalui este mai importantă

Evolutia relației dintre copil și tată, poate avea o influența asupra bunăstării și personalității micuțului. Calitățile principale ale unui tătic perfect sunt: își exprimă sentimentele față de copil, stabilește reguli, este un bun ascultător și oferă libertate copilului dacă este cazul. Copiii care se simt excluși și respinși de catre un parinte, pot deveni mai agresivi și vor adopta o atitudine indiferentă față de educație, relațiile personale sau profesia lor. Nu neglija importanta tatalui in relatia cu copilul. Chiar daca in cuplul vostru exista divergente, copilul nu trebuie sa suporte consecintele problemelor voastre. Permite-le celor doi sa iteractioneze cat mai mult.

  • Copiii cu o atitudine optimistă sunt mai puțin expuși la depresie

Depresia este o problemă gravă. Afectează atât adulții cât și copiii din toată lumea. Cum sa cresti copii fericiti? Potrivit unor studii interesante, copiii cu o atitudine optimistă încă de la o vârstă fragedă au mai puține șanse să devină deprimați în perioada pubertății. Părinții cu o gândire pozitivă îi învață pe cei mici numeroase metode pentru a soluționa problemele fără a intra în panică. Tu esti exemplul cel mai bun pentru copilul tau: daca tu esti optimist si incerci sa gasesti solutii la problemele tale, asa va face si copilul tau in viitor.

  • O legătură foarte strânsă dintre copii si mămicile lor

Ultimele cercetări științifice demonstrează faptul că, persoanele care în copilărie au avut o legătură foarte strânsă cu mama lor, s-au descurcat mult mai bine la școală. Rezultatele formidabile se datorează faptului că, micuțul simte iubirea mamei. Astfel, se dezvoltă mult mai repede si are un creier mai mare cu 10% decât copilul crescut de persoane cu manifestări mai ostile. Stabilește o relație strânsă de afecțiune cu copii tai si vei avea copii fericiti.

  • Copiii educați să fie mai generoși sunt mai fericiți

Poți să-l înveți pe copilul tău să fie mai generos prin intermediul unor activități. Încurajează-l să-și doneze jucăriile vechi unor copii săraci. Cere-i ajutorul când vine vorba de organizarea unei întruniri sau petreceri speciale. Oferă-i șansa să participe la evenimente și concursuri sportive. Obișnuiește-l să petreacă mai mult timp cu bunicii sau rudele mai în vârstă. Dacă îi explici micuțului tău că jucăriile donate de catre el, vor face copii fericiti, acest lucru îi va crește stima de sine, va știi că este un om bun, un om ce dăruiește. Asta îl va ajuta să fie un copil fericit.

  • Copiii lăudați pentru inteligența și abilitățile lor fac față cu greu eșecurilor

Data viitoare când îl lauzi pe copilul tău pentru inteligența sau talentul lui, gândește-te la consecințele pe termen lung. Cercetările științifice demonstrează faptul că, părinții ar trebui să laude copiii pentru efortul lor de a rezolva anumite lucruri în loc să folosească fraze precum: ‘ Știu că ești mai inteligent‘, ‘Vezi că ai talent!’ etc. Copiii care se cred învingători și super-talentați fac față cu greu eșecurilor sau situațiilor critice. Tu îți lauzi copilul pentru că dorești să fie un copil fericit, un copil încrezator in fortele proprii, dar trebuie să fii atentă la cuvintele folosite pentru ca el să nu devină depresiv atunci când va eșua în una din activitățile  sale.

  • Mamele mulțumite de viață lor vor crește copii fericiți

O mamă  fericită va crește  un copil fericit. Specialiștii în psihologia copilului afirmă faptul că, este mai important ca mămicile să pară mulțumite de viața lor decât să aibă un job bine plătit sau o educație universitară. Acești factori nu joacă un rol important în creșterea copilului.

Părinții care evită să se plângă de lipsa banilor sau de faptul că, nu au reușit să-și împlinească visele pot contribui la dezvoltarea unei atitudini optimiste la copii, vor creste copii fericiti.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *