Mihaela Bilic ne invata: mierea ingrasa

By  | 

Am avut intotdeauna o dilema: sa indulcesc bautura (ceaiul, cafeaua, laptele, limonada… ) cu zahar, miere sau indulcitor? ūüôā ¬†In privinta indulcitorilor, m-am lamurit. Nutritionistul meu, mi-a spus: daca vei continua sa consumi bauturi cu indulcitori, vei sfarsi prin a fi slaba cu un ficat mare. A fost destul de convingatoare, prin urmare am renuntat sa folosesc indulcitori.¬†Dar ce aleg intre miere si zahar? Mierea ingrasa? Mai mult decat zaharul? Este o moda acum: toata lumea indulceste bautura cu miere, in speranta¬†ca mierea ingrasa mai putin decat zaharul.

Zilele trecute, Mihaela Bilic m-a lamurit asupra acestui aspect printr-o postare pe facebook. Iata ce spune despre mierea de albine si zahar.¬†ūüôā

Mierea ingrasa?

Mihaela Bilic ne invata: mierea ingrasa


Mihaela Bilic, deja celebra nutritionista, a avut parte de o intamplare atunci cand la un restaurant a comandat o limonada. Ospatarul i-a servit bautura ceruta, dar indulcita cu miere. Mihaela Bilic nu ceruse o limonada indulcita. Atunci cand aceasta i-a specificat ca nu doreste o limonada indulcita, ospatarul a replicat ca este indulcita cu miere si nu cu zahar.

Din punctul lui de vedere, mierea nu ingrasa, prin urmare nu intelegea unde este problema. Urmare a acestui fapt, Mihaela Bilic ne-a lamurit asupra aspectului privind indulcirea bauturilor cu miere in loc de zahar, printr-o postare pe facebook:

  • Mierea nu este inlocuitorul ideal si sanatos pentru zahar.
  • Mierea este periculoasa pentru silueta pentru ca determina o secretie mai mare a insulinei, prin urmare ingrasa mai rau decat zaharul.
  • Mierea are o putere de indulcire mai mare si din acest motiv trebuie sa fie folosita cu zgarcenie: 1 sfert lingurita miere echivaleaza cu o¬†lingurita de zahar. Dar nimeni nu indulceste bautura doar cu un sfert de lingurita de miere. Astfel ca,¬†in comparatie cu mierea, ceilalti indulcitori par mai putin dulci. Practic vom simti nevoia sa consumam o cantitate mai mare de indulcitori pentru a egala gustul de dulce oferit de miere.
  • Daca moleculele zaharului au o structura legata, in cazul mierii, moleculele sunt libere. In consecinta, pentru a metaboliza zaharul, corpul nostru consuma calorii. Acest lucru nu se intampla in cazul mierii. Corpul nu¬†consuma calorii pentru a metaboliza mierea. Este ca si cum mierea ar fi transformata in glucoza injectata direct in vena.
  • Mierea este foarte sanatoasa, dar doar atunci cand este aplicata local. De exemplu: are efect calmant in cazul inflamatiilor ( in special a inflamatiilor din gat), calmeaza iritatiile si hidrateaza pielea.
  • Mierea este naturala dar ingrasa mai mult decat zaharul.
  • Mierea este un pericol pentru silueta si pentru cei care vor sa reduca consumul de dulce.

sursa: www.facebook.com/mihaela.bilic


Citeste si editorialele noastre despre diete de slabit.

Pe mine m-a convins:¬†mierea ingrasa, desi este sanatoasa! Prin urmare, daca va trebui sa aleg intre zahar si miere pentru a indulci limonada, probabil¬†voi renunta si la zahar si la miere…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatńÉ. C√Ęmpurile obligatorii sunt marcate cu *