Mihaela Bilic ne invata: mierea ingrasa

By  | 

Am avut intotdeauna o dilema: sa indulcesc bautura (ceaiul, cafeaua, laptele, limonada… ) cu zahar, miere sau indulcitor? 🙂  In privinta indulcitorilor, m-am lamurit. Nutritionistul meu, mi-a spus: daca vei continua sa consumi bauturi cu indulcitori, vei sfarsi prin a fi slaba cu un ficat mare. A fost destul de convingatoare, prin urmare am renuntat sa folosesc indulcitori. Dar ce aleg intre miere si zahar? Mierea ingrasa? Mai mult decat zaharul? Este o moda acum: toata lumea indulceste bautura cu miere, in speranta ca mierea ingrasa mai putin decat zaharul.

Zilele trecute, Mihaela Bilic m-a lamurit asupra acestui aspect printr-o postare pe facebook. Iata ce spune despre mierea de albine si zahar. 🙂

Mierea ingrasa?

Mihaela Bilic ne invata: mierea ingrasa


Mihaela Bilic, deja celebra nutritionista, a avut parte de o intamplare atunci cand la un restaurant a comandat o limonada. Ospatarul i-a servit bautura ceruta, dar indulcita cu miere. Mihaela Bilic nu ceruse o limonada indulcita. Atunci cand aceasta i-a specificat ca nu doreste o limonada indulcita, ospatarul a replicat ca este indulcita cu miere si nu cu zahar.

Din punctul lui de vedere, mierea nu ingrasa, prin urmare nu intelegea unde este problema. Urmare a acestui fapt, Mihaela Bilic ne-a lamurit asupra aspectului privind indulcirea bauturilor cu miere in loc de zahar, printr-o postare pe facebook:

  • Mierea nu este inlocuitorul ideal si sanatos pentru zahar.
  • Mierea este periculoasa pentru silueta pentru ca determina o secretie mai mare a insulinei, prin urmare ingrasa mai rau decat zaharul.
  • Mierea are o putere de indulcire mai mare si din acest motiv trebuie sa fie folosita cu zgarcenie: 1 sfert lingurita miere echivaleaza cu o lingurita de zahar. Dar nimeni nu indulceste bautura doar cu un sfert de lingurita de miere. Astfel ca, in comparatie cu mierea, ceilalti indulcitori par mai putin dulci. Practic vom simti nevoia sa consumam o cantitate mai mare de indulcitori pentru a egala gustul de dulce oferit de miere.
  • Daca moleculele zaharului au o structura legata, in cazul mierii, moleculele sunt libere. In consecinta, pentru a metaboliza zaharul, corpul nostru consuma calorii. Acest lucru nu se intampla in cazul mierii. Corpul nu consuma calorii pentru a metaboliza mierea. Este ca si cum mierea ar fi transformata in glucoza injectata direct in vena.
  • Mierea este foarte sanatoasa, dar doar atunci cand este aplicata local. De exemplu: are efect calmant in cazul inflamatiilor ( in special a inflamatiilor din gat), calmeaza iritatiile si hidrateaza pielea.
  • Mierea este naturala dar ingrasa mai mult decat zaharul.
  • Mierea este un pericol pentru silueta si pentru cei care vor sa reduca consumul de dulce.

sursa: www.facebook.com/mihaela.bilic


Citeste si editorialele noastre despre diete de slabit.

Pe mine m-a convins: mierea ingrasa, desi este sanatoasa! Prin urmare, daca va trebui sa aleg intre zahar si miere pentru a indulci limonada, probabil voi renunta si la zahar si la miere…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *